zaterdag 10 maart 2012

Project 19: Haaknaalden etui

Ik zag op verschillende sites al eerder mooie haaknaalden-etuis verschijnen. Dat moet ik ook best kunnen dacht ik. Dus toen ook mijn schoonzus een eigengemaakte haaknaaldenmapje liet zien was ik overstag.....dat wil ik ook.

Ik zocht een tweetal leuke restjes uit mijn lapjesbak. En haakte met lichtgrijze phil cotton 3 een "kleedje". Een beetje puzzelen en afkijken (o.a van de site Planet June).

Helaas dacht ik dit even snel tussendoor te doen....NOT! Allereerst ging het mis met verstevigen. Ik was zo slim de vlieseline verkeerd om te leggen. Nu zou dat niet zo erg zijn geweest als ik een "tussendoek" had gebruikt met het strijken, maar nee hoor.....de plaklaag zat aan mijn strijkbout. PANIEK natuurlijk! Hoe krijg je dat er nu weer af. Meteen zat ik te zoeken op internet en diverse naaifora, er moesten toch meer mensen zijn die af en toe net zo stom deden? Gelukkig zag ik enkele tips: met lauwe bout, een nat washandje en een beetje afwasmiddel moest het lukken. Ook de tip van een schuursponsje werd gegeven, maar dat durfde ik met een coatinglaag op mijn strijkbout niet aan. Dus ik heb de optie met het afwasmiddel geprobeerd.....en gelukkig: met flink boenen ging de lijmlaag eraf. Daarna heb ik nog even over een droogtrommeldoekje gestreken (was ook een tip) en daarmee waren ook de laatste restjes lijm verdwenen. HOERA!

Maar na mijn verstevigingsdebacle verliep het naaien verder goed. Gelukkig maar...je zou er ontmoedigd door worden!

4 opmerkingen:

 1. oh, die van jou is ook leuk zeg, en wat handig dat lapje voor je naalden en dat scharenvakje. Dat mis ik bij die van mij, maarja mijn schaar past ook goed in zo'n haaknaaldenvakje.
  En dat plakspul verkeerd om? herkenbaar, gelukkig nog nooit aan mijn bout, wel aan de lap die ik altijd tussen de vlieseline en bout leg.....voor het geval dat.
  Wist je dat er ook een soort 'lippenbalsem'geval is om je strijkbout schoon te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik weet dat er van die stiften bestaan. Maar helaas was ik niet in de gelegenheid die te halen.....en manlief moest nog gestreken overhemden hebben, dus ik moest snel handelen!

   Ik ben ook erg blij met mijn mapje! Bedankt voor het compliment!

   Verwijderen
 2. Hoi,

  Leuke layout van je blog, ook het letterype!
  Ik ben pas begonnen met mijn blog en moet dat nog allemaal uitvinden.
  En het haaknaaldenmapje is geweldig. Ik ben verliefd op dat stofje aan de binnenkant. Zo vrolijk.

  Adrianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adrianne. Dankjewel voor het compliment! Het stofje is volgens mij van twee jaar terug. Ik heb het op de stoffenmarkt gescoord.
   Ik ben er ook nog niet helemaal achter hoe ik een leuke blog kan maken hoor. Maar daar is mijn zus (tante Nannie) weer heel erg bedreven in gelukkig.

   Happy Crafting!

   Groet Jolanda

   Verwijderen