dinsdag 24 juli 2012

Bernina Zomerblog

Vandaag is mijn Bernina zomerblogproject geplaatst op de Site van Bernina. LEUK!!!
Hier de link!


zaterdag 21 juli 2012

Project 36: Friendship-bracelet

Ik ben helemaal weg van al die leuke vriendschapsbandjes die je nu overal ziet en ik moest bekennen dat ik er nog NOOIT eentje had gemaakt. Ook niet vroeger.....en ook dat ge-scoebidoe is volledig aan me voorbij gegaan.. Maar ik dacht "Dat moet ik toch best kunnen?". Dus met behulp van internet en wat restjes katoen ben ik aan de slag gegaan. Ik heb het idee afgekeken van "Wat een dotti" maar die zijn nog veeeeeel mooier! Gewoon blijven oefenen!

Dit is mijn eerste resultaat.





woensdag 18 juli 2012

Bernina zomerblog-project

Niet alleen ik heb meegedaan met het zomerblogproject van Bernina. Vandaag is het project van mijn schoonzus Rian geplaatst.  Zij heeft voor haar dochter een leuke jurk met bijpassende tas gemaakt.

Superleuk Rian!

maandag 16 juli 2012

Project 35: Gehaakte Tafelloper

Ik heb al een tijdje geleden wol gekocht voor een sjaal, omslag doek of iets dergelijks. Het garen (Phildar Plaisance - 50% katoen/50% acryl) was in de uitverkoop van Signora Anna voor maar één euro per bolletje. Ik was begonnen met de Elisa-sjaal maar dat werd niet wat ik ervan verwachtte. Ook een ander patroon van een rechte sjaal werd niet naar mijn zin.

Toen bedacht ik dat ik best een nieuwe tafelloper nodig had. Waarom zou ik die niet zelf maken/haken? Uiteindelijk een stel lossen op gezet en ben ik Granny stripes gaan haken.

Best leuk geworden toch?


maandag 9 juli 2012

Project 34: Bernina Zomerblog-project

Een paar weken geleden liet ik al weten dat ik was ingeloot voor het Bernina Zomerblog project. Daarvoor kreeg ik een enorme lap stof (2.00mx1.40m) opgestuurd.
Ik besloot na lang denken om een cirkelrok te maken. Het idee haalde ik van het blog Danamadeit. Er staan nog veel meer leuke tutorials op dit blog trouwens. Ik heb de onderzijde afgewerkt met een rolzoom. Tenminste dat wilde ik, maar toen weigerde mijn naaimachine alle dienst. Het is dus een smalle zigzag geworden op knoopsgatstand.
Werkte perfect!!
Ik zocht nog wat om er bovenop te maken, maar wilde het niet te streperig laten worden. In dochterliefs kledingkast lag nog een vrij simpel groen t-shirt. Exact hetzelfde groen wat ook in de stof zat.
Via de site van Craftiness is not optional zag ik het idee van de Madison-dress. Dat moest het worden!
En na een uurtje puzzelen zat de strik op het shirt genaaid.

Haarbandje erbij en ....klaar!! En ik heb nog zeker een meter stof over!


maandag 2 juli 2012

Project 33: Rokje

Via de site Made kwam ik terecht bij een heel eenvoudig tutorial van een supersimpel rokje.....niks patroon...gewoon "ritsrats en frotfrot", en daar word ik erg blij van. Dit modelletje wordt vooral erg leuk als je een druk stofje gebruikt en er leuke bandjes op stikt. Het stofje was een krijgertje van mijn schoonzus Rian (zie ook haar blog).

Het rokje is al een tijdje af, maar ik was vergeten hem op de blog te zetten.