zondag 29 april 2012

Project 28: Diadeem koninginnedag

De Koninginnejurk is eindelijk af. Het heeft flink wat stress opgeleverd maar het resultaat is super. Hij is wel wat aan de krappe kant....maar daar leer je weer van.....METEN METEN METEN!!!! Ik heb er een leuk haarbandje bijgemaakt. Hiervoor heb ik een goedkope diadeem (action) met een simpel lintje omwikkeld. De uiteinden heb ik met een beetje textiellijm vastgezet. Met de kleine bowdabra (die ik heb geleend) heb ik met organza en lint een strik gemaakt en deze vastgeknoopt op de diadeem. Mijn kleine meid kan heerlijk feesten! Morgen volgen de foto's van de jurk.

vrijdag 27 april 2012

W.i.p. Koninginnejurk (deel 2)

Afgelopen week tijdens naailes heb ik de rest van de koninginnejurk zoveel mogelijk in elkaar gezet. Ik begreep niet wat er in de werkbeschrijving met een splitbeleg werd bedoeld, dus ik had de hulp van Annemarlies hard nodig. Fijn dat ze alles zo goed voor je wilt uitleggen. Uiteindelijk was het vrij simpel, maar zo omschrijven ze dat vaak niet in zo'n werkbeschrijving. De rest kon ik weer zelf. Rokdelen aan elkaar zetten, bovenlijfje vastzetten en afwerken. Nu alleen de knopen met knoopsgaten nog....zou het nog lukken voor maandag??? En....nog belangrijker..zou die passen??? De doorpas was namelijk niet echt een succes.

woensdag 25 april 2012

Open Wolhuis 27 en 28 april Signora Anna

Vrijdag en zaterdag houdt Signora Anna in Gorinchem weer een open Wolhuis. Tijdens het open wolhuis kun je lekker snuffelen tussen alle leuke nieuwe en oudere wolletjes. Vaak zijn er leuke aanbiedingen en je kunt informatie krijgen over de workshops en cursussen. De openingstijden zijn op vrijdag 27 april van 14.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je bent welkom aan de Nicolaas Pieckstraat 11 te Gorinchem.

woensdag 18 april 2012

W.i.p. Koninginnejurk

Ik ben afgelopen week begonnen met de "koninginnejurk". Het patroontje heb ik uit een oude Burda gehaald.
Het patroontekenen en het knippen van de stof doe ik inmiddels niet meer op naailes, maar kan ik best helemaal zelf (schouderklopje ;)). Maar daarna begon het gepuzzel. Ik las de beschrijving en kwam na het naaien van een enkel zijnaadje egenlijk al niet meer verder. Dus ik heb het hele zaakje maar meegenomen naar naailes afgelopen maandag. Daar heeft Annemarlies goed uitgelegd hoe het jurkje inelkaar hoorde te passen en hoe het beschreven stond. Ik kan weer een stukje verder. Dit is het bovenstukje tot nu toe. Hier worden wel twee naailesjes aan besteed denk ik, want ik moet ook iets met een splitbeleg doen, waar ik ook geen bal van snap.... Dus hopelijk is ie op tijd af!

zondag 15 april 2012

Project 27: t-shirts pimpen met de hotfix

Ik heb een hotfix tool te leen. Dus vandaag heb ik een simpel t-shirt gepimpt met flockprint en strass-steentjes. De fotos zijn wat flets. Het resultaat is in het écht mooier.



vrijdag 13 april 2012

Project 26: Paaschocolade

Twee weken geleden heb ik een chocoladeworkshop gevolgd bij Chocolade atelier van Noppen in Ridderkerk. Vorig jaar volgde ik ook al eens zo'n workshop. Dit keer was het thema "PASEN". Heerlijk kliederen met chocola. De uitleg van Frits van Noppen is duidelijk en geduldig. We maakten een ei met deksel. Dat deksel hebben we versierd met paashaas, kuikentje, wortel en een eitje. Het grote ei hebben we daarna gevuld met zelfgemaakte bonbons. Het was weer ontzettend gezellig en we hebben weer heerlijk gesnoept.

dinsdag 10 april 2012

Project 25: Pillowcase dress: Strawberry

Zoals bekend heb ik al een tijdje naailes bij Signora Anna. Ik ben bij haar al met verschillende projectjes bezig geweest. Van zelfverzonnen rokjes, tot het in elkaar zetten van een tuniek met ruffles en een rits (binnenkort meer). Omdat dit naaien naar meer smaakt ben ik al een tijdje internet en pinterest aan het afspeuren voor leuke zelfgemaakte kinderkleding. Hierbij kom je veel tutorials tegen voor pillowcase dresses. Letterlijk vertaald: kussensloop-jurkjes. Ik vond ze zo leuk dat ik zelf aan de slag ben gegaan. Ik heb als basis niet een rechte lap gebruikt zoals eigenlijk de bedoeling is. Ik had nog een patroon liggen van een eerder gemaakt jurkje. Die heb ik wat langer gemaakt en ik heb de sierstiksels in de hals weggelaten zodat de halslijn met een lint geplooid kon worden. De stofjes (3 x 0,5 meter) kocht ik bij de Stoffenkraam in Sliedrecht. Ik was nog geen 5 euro in totaal kwijt voor dit jurkje.

vrijdag 6 april 2012

Vrolijke bloemetjes haken

Het is de tijd van de bloemetjes. En wat is er nou leuker om in de tijd van pasen mooie gele bloemetjes te haken. Op het blog van Lacy Crochet staat een leuke en eenvoudige beschrijving van een mooi gehaakt bloemetje. Veel plezier met het haken ervan. Happy Crafting!

zondag 1 april 2012

Project 24: Kitty en kadotasje

Een van mijn nichtjes vierde deze week haar verjaardag. Ze vroeg geld om een manege van Playmobil te kunnen kopen. Nu vind ik geld geven nooit zo leuk en probeer ik dit wat origineel te verpakken. Het tasje maakte ik van een leeg doosje van een fotorolletje. Het patroon van de Kitty-sleutelhanger komt van internet...maar ik zou niet meer weten waar die stond. Mooi zakje eromheen en klaar!!!!


Project 23: Paascreatie

Gisteren was de jaarlijkse paascrea, georganiseerd via de personeelsvereniging van mijn werk. Deze creatieve workshops in bloemschikken worden al jaren verzorgd door Jettie Augusteijn. Kijk ook eens op haar website Oh me Lieve Augusteijn Ook dit jaar mochten we weer aan de slag met strokransen, ijzerdraad, mos, krammen, bloemblletjes en vooral veel eitjes, vogeltjes en veertjes. Jet heeft altijd voldoende "rommels" bij haar en houdt rekening met alle kleurwensen. Dus we hebben weer gezellig geknutseld met 24 (!!) vrouwen.......Enorm Kippehok, maar wel weer oergezellig! Hier een foto van mijn creatie.